Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Ciasto francuskie
- 100 g zimnej wody
- 500 g mąki pszennej, typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 jajka, plus 1 roztrzepane, do posmarowania ciastek
- 2 łyżki octu
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta cukru
- 300 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 600 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
- 50 g mleka
- 1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku, niesłodzonego
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Brennwert
- 389.8 kJ / 93.1 kcal
- Eiweiß
- 5.5 g
- Kohlenhydrate
- 14.4 g
- Fett
- 1.6 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.7 g
- Ballaststoffe
- 0.3 g
- Natrium
- 27.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Kremówki (Napoleonki)
6h 30 min
Szarlotka tradycyjna
2 Std. 20 Min
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1h 50min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min
Wieniec z makiem i morelami
1 Std. 30 Min
Naleśniki kawowe
1h
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1h 15min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2h 30min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 Std. 50 Min