Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 250 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 250 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g mleka
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (optional)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 729.8 kJ / 174.3 kcal
- Eiweiß
- 4.2 g
- Kohlenhydrate
- 24.3 g
- Fett
- 8 g
- gesättigte Fettsäuren
- 5 g
- Ballaststoffe
- 4.1 g
- Natrium
- 303.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35min
Purée z warzyw korzeniowych
45min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Gotowanie na parze selera naciowego (200-400 g)
30 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1h 40min
Purée z batatów (dla dzieci)
1hod.
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1h 25 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min