
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Ciasto
- 130 g wody
- 20 g oleju rzepakowego
- 300 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki soli
Farsz
- 250 g wołowiny np. antrykot, rostbef, bez białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 75 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania kołdunów
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 2 - 3 łyżeczki majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Brennwert
- 33.4 kcal / 139.8 kJ
- Eiweiß
- 1.7 g
- Fett
- 0.8 g
- Kohlenhydrate
- 4.8 g
- Ballaststoffe
- 0.2 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.2 g
- Natrium
- 69.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ravioli z krewetkami
1 Std. 40 Min
Faworki - róże
1 Std. 10 Min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 Std. 40 Min
Czebureki
2 Std. 35 Min
Kartacze z mięsem
1 Std.
Kibiny litewskie
2 Std. 35 Min
Kiszka ziemniaczana
4 Std. 20 Min
Pielmieni
1 Std. 10 Min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 Std. 15 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min