Geräte und Zubehör
Nyonya Steamed Fish
Zubereitung 10 Min
Gesamt 45 Min
5 portions
Zutaten
Nyonya sauce
-
fresh red chillies deseeded5
-
tomatoes cut in wedges150 g
-
shallots (approx 8 shallots)100 g
-
garlic cloves5
-
fresh lemongrass white part only3 stalks
-
torch ginger flowers (bunga kantan), buds only2 stalks
-
bird's eye chillies (chilli padi)12
-
cooking oil50 g
-
kesum leaves20
-
tamarind paste3 - 5 tbsp
-
water6 tbsp
-
sugar1 tbsp
-
shrimp paste (belacan) toasted1 tsp
-
salt1 tsp
-
lime juice3 tbsp
Steamed fish
-
water800 g
-
pomfret fish (1 whole fish), gutted and descaled, scored (see tips)800 g
-
ladies' fingers (okra) (approx 5 ladies‘ fingers), cut in pieces (2 cm)50 g
-
brown onions cut in wedges100 g
-
tomatoes cut in wedges100 g
-
fresh coriander leaves only, to garnish1 sprig
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Eiweiß
41.5 g
Brennwert
1807.5 kJ /
432 kcal
Fett
21.7 g
Ballaststoffe
2 g
Kohlenhydrate
15.9 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Spicy Asian
12 Rezepte
International
International
Das könnte dir auch gefallen
Masala Squid
25 Min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Chilli Stuffed Fish
1 Std.
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Tom Yum Goong
30 Min
Curry Fish
35 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Nyonya Chicken Rendang
45 Min
Nasi Lemak
45 Min