Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
oder ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (optional)
- Nährwerte
- pro 1 Cały przepis
- Brennwert
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Eiweiß
- 61.7 g
- Kohlenhydrate
- 2.9 g
- Fett
- 373.2 g
- gesättigte Fettsäuren
- 135.5 g
- Ballaststoffe
- 1.3 g
- Natrium
- 2629.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2sa 40 dk
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 Std.
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Pasztet
3h
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35min
Musztarda pomarańczowa
15 Min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2sa 40 dk
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min