
Geräte und Zubehör
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
Vorbereitung 35 Min
Gesamt 5 Std.
8 portions
Zutaten
Cake
-
self-raising flour125 g
-
ground almonds125 g
-
baking powder2 tsp
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing100 g
-
lemons finely grated zest and flesh, white pith and pips removed3
-
fine sea salt1 pinch
-
caster sugar250 g
-
large eggs4
Curd Topping
-
caster sugar125 g
-
lemon juice65 g
-
large egg1
-
egg yolks from large eggs2
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter cold, diced65 g
-
flaked almonds lightly toasted40 g
Nährwerte pro 1 portion
Brennwert
629 kcal /
2631 kJ
Eiweiß
12.2 g
Fett
35.6 g
Kohlenhydrate
65 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Oatmeal Raisin Cookies
50 Min
Ginger Honey Cakes with Mandarin Slice
1 Std.
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1 Std. 20 Min
Rich Shortcrust Pastry
25 Min
Almond Honey Semolina Cake
1 Std.
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 Std. 10 Min
Orange and Marmalade Cake
1 Std. 15 Min
Persian Love Cake
1 Std. 15 Min
Chocolate, Raisin and Hazelnut Biscuits
35 Min
Chocolate Bean Cake with Coconut Butter Cream Frosting
2 Std. 15 Min
Date and Bran Muffins
8 Std. 35 Min
Madeira Cake
1 Std. 30 Min