
Geräte und Zubehör
Dim sum 'Shao mai'
Vorbereitung 1 Std. 25 Min
Gesamt 2 Std.
40 pieces
Zutaten
-
carrot10 g
Shao mai dough
-
water50 g
-
flour180 g
-
egg1
Filling
-
pork belly meat with its fat, boneless, skinless cut in pieces (3 cm)300 g
-
fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)15 - 20 g
-
fresh ginger (optional) thinly sliced5 - 10 g
-
raw prawns, peeled fresh or frozen270 g
-
sugar1 tbsp
-
light sesame oil (30 g, see tip)2 tbsp
-
salt1 tsp
-
ground white pepper½ tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
oil for greasing
-
flour for dusting
-
water500 g
Nährwerte pro 1 piece
Brennwert
57 kcal /
240 kJ
Eiweiß
3 g
Fett
3 g
Kohlenhydrate
4 g
Ballaststoffe
0.2 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in

Fabulous Flavour on Every Level
72 Rezepte
Schweiz
Schweiz