Kompatible Versionen
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 1400 - 1600 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 1 - 2 łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 900 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w 1 cm plastry
- 200 g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 700 g wody
- 180 g białego wermutu
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku (optional)
- 50 g musztardy francuskiej
- 25 - 50 g ostrej musztardy
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
oder 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g mleka
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu (optional)
-
20 - 30
g skrobi kukurydzianej
oder 20 - 30 g skrobi ziemniaczanej - 3 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekane, do posypania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 965 kJ / 230 kcal
- Eiweiß
- 27 g
- Kohlenhydrate
- 7 g
- Fett
- 7 g
- gesättigte Fettsäuren
- 4 g
- Ballaststoffe
- 0.9 g
- Natrium
- 947 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
/search/de-DE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r581402