Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku
- 5 łyżek wody
-
450
g czarnych porzeczek, świeżych
oder 450 g czarnych porzeczek, mrożonych - 120 g cukru
- gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
- 250 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 427.2 kJ / 102.1 kcal
- Eiweiß
- 1.1 g
- Kohlenhydrate
- 12.3 g
- Fett
- 5.9 g
- gesättigte Fettsäuren
- 3.6 g
- Ballaststoffe
- 0 g
- Natrium
- 7.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 Std.
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72h
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72h
Krem Oreo® do tortów
14 Std.
Krem pistacjowy do tortów
6h 15min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1hod. 10min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 Std.
Żelka mango do tortów
3h 25min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10min