Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 70 g rodzynek
- 30 g rumu
- 180 g wody
- 50 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
oder 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 40 g cukru
- 450 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50
g semoliny z pszenicy durum, drobnej
oder 50 g mąki krupczatki - 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- olej, do natłuszczenia
- 1 żółtko
- migdały, w płatkach, do posypania
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Brennwert
- 1062.8 kJ / 254 kcal
- Eiweiß
- 8.5 g
- Kohlenhydrate
- 46.8 g
- Fett
- 3 g
- gesättigte Fettsäuren
- 1 g
- Ballaststoffe
- 2.4 g
- Natrium
- 253.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 Std. 15 Min
Warkocze orzechowe
2 godz.
Plecione bułki z makiem
14hod. 30min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2óra 30p
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min