Victoria sponge cake

Victoria sponge cake

4.0 109 Bewertungen
Zubereitung 15 Min
Gesamt 1 Std. 20 Min
10 portions

Zutaten

Sponge
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease
    170 g
  • caster sugar
    170 g
  • eggs
    3
  • self-raising flour
    170 g
  • baking powder
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • natural vanilla extract (optional)
    1 tsp
Filling
  • jam (strawberry or raspberry - see Tip)
    100 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    200 g
  • fresh raspberries
    125 g
  • icing sugar to dust
    1 tbsp

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 396.3 mg
Eiweiß 4.1 g
Brennwert 1565.5 kJ / 374.2 kcal
Fett 22.7 g
Ballaststoffe 1.4 g
gesättigte Fettsäuren 13.8 g
Kohlenhydrate 39.2 g

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