
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kruszonka
-
70
g mąki krupczatki
oder 70 g mąki pszennej - 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 50 g masła pokrojonego na kawałki
Ciasto
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży pokruszonych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g mąki pszennej plus 2 czubate łyżki (opcjonalnie)
- 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 jajko
- 1 żółtko
- ½ łyżeczki soli
-
owoce (truskawki, śliwki, jabłka), rabarbar
oder dżem do posmarowania
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 166.2 kcal / 695.4 kJ
- Eiweiß
- 3.8 g
- Fett
- 5.4 g
- Kohlenhydrate
- 25.9 g
- Ballaststoffe
- 1.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 3.1 g
- Natrium
- 57.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 Std. 15 Min
Ciasto kruche wytrawne
5 Min
Babka marmurkowa
2 Std. 10 Min
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Babka drożdżowa z lukrem
2 Std. 50 Min
Ciasto kruche słodkie
2 Std.
Ciasto jogurtowe
1 Std. 40 Min
Babka drożdżowa Panettone
3 Std.
Sernik krakowski
4 Std. 55 Min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 Std. 15 Min
Ciasto ucierane z owocami
1 Std.
Jabłecznik
55 Min