Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 250 g ryżu do sushi
- 1200 g wody
- 20 g octu ryżowego, plus 2 łyżki do zaprawy
- 1 łyżeczka cukru
- ¾ łyżeczki soli
- 120 g paluszków surimi, przekrojonych na pół
- 80 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 1 łyżka sosu sriracha
- 200 g ogórka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki
- 4 płaty wodorostów nori
- awokado, ilość do nadziania sushi, pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 0,5 szt.)
- sos sojowy, ilość do podania
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Brennwert
- 156 kJ / 37 kcal
- Eiweiß
- 1.2 g
- Kohlenhydrate
- 5.5 g
- Fett
- 0.9 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sushi z pieczarkami portobello
1h 30min
Sushi nigiri
1h
Majonez japoński (kewpie)
15 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1h 25 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2h 45min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1h
Sałatka sushi
1h 15min
Krewetki i warzywa w tempurze
1h
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1h 10min
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40min
Ryż do sushi
1h