Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 20 - 30 g jelit wieprzowych, grubych (ok. 1,5 m dł.)
- zimna woda, do namoczenia i płukania
- 1 łyżka octu, białego
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1000 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 300 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 20 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 łyżeczki majeranku, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1676.9 kJ / 400.8 kcal
- Eiweiß
- 11 g
- Kohlenhydrate
- 36.3 g
- Fett
- 23.9 g
- gesättigte Fettsäuren
- 7.2 g
- Ballaststoffe
- 4.6 g
- Natrium
- 540.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Kotlety z wątróbki
35 Min
Szybkie zacierki
20 dk
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25min
Babka ziemniaczana ze śledziem
4 Std. 45 Min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2 Std. 15 Min
Blok czekoladowy
6sa 15 dk
Flaczki wołowe
2h 35min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 Std. 40 Min
Zupa szczawiowa
35 Min
Kartacze z mięsem
1 Std.
Faworki na żółtkach z piwem
2sa 30 dk
Kopytka
40 Min