
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 1000 g dyni hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia dyni
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do posypania dyni
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do posypania dyni
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do posypania dyni
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 90 g cebuli przekrojonej na pół
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) bezglutenowa, pokruszona - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 650 g wody
- 150 g mleka 3,2 % tłuszczu
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 100.9 kcal / 422.1 kJ
- Eiweiß
- 2.2 g
- Fett
- 5.8 g
- Kohlenhydrate
- 11.8 g
- Ballaststoffe
- 1.3 g
- gesättigte Fettsäuren
- 1.3 g
- Natrium
- 317.4 mg