Fragrant Chicken Curry Second Bowl
TM6 TM5

Fragrant Chicken Curry Second Bowl

4.6 (19 Bewertungen)

Zutaten

Cucumber Peanut Salad

  • 3 oz unsalted peanuts, roasted
  • 10 mint leaves
  • 6 oz English cucumber, peeled and diced (½ in.)
  • salt, to taste

Chicken Curry

  • 2 tsp ground turmeric
  • 1 tsp ground cayenne pepper
  • 1 tbsp salt, to taste
  • 1 cinnamon stick
  • 10 - 15 cardamom pods, to taste
  • 5 - 10 whole cloves, to taste
  • 10 whole black peppercorns
  • 3 red chilies, dried, to taste
  • 2 tsp coriander seeds
  • 2 tsp cumin seeds, to taste
  • 10 curry leaves, (optional)
  • 5 garlic cloves
  • 1 piece fresh ginger (1 in.)
  • 10 oz yellow onions, quartered
  • 2 ½ oz vegetable oil
  • 10 oz tomatoes, halved
  • 32 oz chicken thighs, air-chilled, bone in, skin on
  • 2 oz tomato paste
  • 2 oz creamy peanut butter

Yellow Rice

  • 32 oz water
    oder 32 oz vegetable stock
  • 2 tsp ground turmeric
  • 2 tsp salt
  • 10 oz basmati rice
  • 2 oz unsalted butter
  • fresh parsley leaves, to garnish
    oder fresh cilantro leaves, to garnish

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
3774 kJ / 902 kcal
Eiweiß
46 g
Kohlenhydrate
58 g
Fett
55 g
gesättigte Fettsäuren
15 g
Ballaststoffe
6 g
Natrium
2600 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte

/search/de-DE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r818837