Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Nährwerte
- pro 1 adet
- Brennwert
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Eiweiß
- 30.3 g
- Kohlenhydrate
- 197.3 g
- Fett
- 20.4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 5.2 g
- Ballaststoffe
- 68.3 g
- Natrium
- 579.2 mg
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