Lamb Moussaka
TM5 TM6

Lamb Moussaka

4.3 (205 Bewertungen)

Zutaten

Eggplant and mince layers

  • 900 g water
  • 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
  • 2 ½ tsp sea salt
  • 30 g olive oil, plus extra for greasing
  • 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
  • 30 g red wine
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 1 tbsp tomato paste
  • ½ tsp ground black pepper
  • ¼ tsp ground cloves
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 1000 g lamb mince, broken into pieces

Béchamel topping

  • 170 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
  • 40 g unsalted butter
  • 40 g plain flour
  • 500 g full cream milk
  • ½ tsp sea salt
  • 2 pinches ground black pepper

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
2159 kJ / 514 kcal
Eiweiß
38.6 g
Kohlenhydrate
12.7 g
Fett
34 g
gesättigte Fettsäuren
15.3 g
Ballaststoffe
4 g
Natrium
1150 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte

/search/de-DE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r78987