Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto na gnocchi
- 500 g wody
- 500 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 300 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
Duszona bułka tarta z anchois
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1 - 2 szczypty chili, mielonego
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g bułki tartej
- 10 - 12 filetów z anchois, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
Sos pomidorowy i formowanie gnocchi
- 100 - 120 g sera mozzarella, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 100 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
- 30 g oliwy z oliwek
- mąka pszenna, do oprószenia deski
- 500 g krojonych pomidorów, z puszki
- 10 g bazylii, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 - 2 szczypty cukru
- 2 łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
- woda, do zwilżenia dłoni i gotowania gnocchi
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 3341 kJ / 798 kcal
- Eiweiß
- 31 g
- Kohlenhydrate
- 108.8 g
- Fett
- 27.3 g
- gesättigte Fettsäuren
- 8.5 g
- Ballaststoffe
- 7.5 g
- Natrium
- 2445 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
/search/de-DE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r675138