
Kompatible Versionen
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 400 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 1000 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia dorsza i marchewki
- 200 g ryżu basmati
- 400 - 500 g fileta z dorsza, bez skóry (4 kawałki)
- pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia dorsza
- rozmaryn, suszony ilość do oprószenia dorsza i marchewki
- 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10
g ostrej musztardy
oder 10 g musztardy Dijon - 10 g musztardy francuskiej
- ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 482.5 kcal / 2020.1 kJ
- Eiweiß
- 26.8 g
- Fett
- 20.5 g
- Kohlenhydrate
- 52.8 g
- Ballaststoffe
- 5.5 g
- gesättigte Fettsäuren
- 12 g
- Natrium
- 1223 mg