
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 450 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
- sól do przyprawienia mięsa
- pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
- 100 g pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
-
75
g wermutu, białego, wytrawnego
oder 75 g wina Madera - 100 g mleka
- 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku opcjonalnie
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
- 1 - 2 łyżeczki ostrej musztardy
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
oder ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszonej - 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
- 2 - 3 łyżeczki mąki pszennej
- natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 206 kcal / 862 kJ
- Eiweiß
- 26.5 g
- Fett
- 5.8 g
- Kohlenhydrate
- 8.3 g
- Ballaststoffe
- 1.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 2.3 g
- Natrium
- 431.3 mg