
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
- 200 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na 1 cm kawałki
- 200 g szynki gotowanej pokrojonej w 1 cm kostkę
- 1200 g wody
- ¾ łyżeczki soli
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
oder 1 ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszonej - 300 g makaronu, suchego, typu kolanka
- 400 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
Masa jajeczna
- 200 g mleka
- 200 g serka topionego podzielonego na kawałki
- 5 jajek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
- 20 g masła pokrojonego w płatki
- 3 łyżki bułki tartej
- Nährwerte
- pro 1 porcja
- Brennwert
- 725 kcal / 3033 kJ
- Eiweiß
- 38 g
- Fett
- 40 g
- Kohlenhydrate
- 52 g