
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 600 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- oliwa z oliwek ilość do skropienia dyni
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia dyni
- ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia dyni
- 500 g makaronu, suchego, typu kolanka
- woda osolona, do gotowania makaronu
- 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
- 40 g masła pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 500 g mleka
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 692.8 kcal / 2900.8 kJ
- Eiweiß
- 30 g
- Fett
- 27.2 g
- Kohlenhydrate
- 87.2 g
- Ballaststoffe
- 5.9 g