Dim sum 'Shao mai'
TM6 TM5

Dim sum 'Shao mai'

3.8 ( 10 Bewertungen )

Zutaten

  • 10 g carrot

Shao mai dough

  • 50 g water
  • 180 g plain flour
  • 1 eggs

Filling

  • 300 g boneless skinless pork belly cut into pieces (3 cm)
  • 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button)
  • 5 - 10 g piece fresh ginger peeled, cut into thin slices (optional)
  • 270 g peeled raw prawns deveined
  • plain flour for dusting
  • 1 tbsp sugar
  • 2 tbsp sesame oil (30 g, see Tips)
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground white pepper
  • 1 tsp gluten free cornflour
  • vegetable oil for greasing
  • 500 g water

Nährwerte
pro 1 piece
Brennwert
57 kcal / 240 kJ
Eiweiß
3 g
Fett
3 g
Kohlenhydrate
4 g
Ballaststoffe
0.2 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte