Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 220 g mleka
- 100 g cukru
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
- ½ łyżeczki soli
- 2 rodzynki, do zrobienia oczu
- 2 łyżki migdałów, w słupkach do posypania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1813.4 kJ / 433.1 kcal
- Eiweiß
- 10.4 g
- Kohlenhydrate
- 63.9 g
- Fett
- 15.9 g
- gesättigte Fettsäuren
- 8.6 g
- Ballaststoffe
- 2.3 g
- Natrium
- 156.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pierniczki-witrażyki
2h 10 min
Babka marmurkowa ze szpinakiem
1h 30 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Wielkanocny baranek z makiem
2h 15min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2h 10 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 Std. 35 Min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2h 30min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1h 30 min
Czekoladowa gąsienica
3h 15min
Chlebek-choinka do odrywania
2h 10 min
Domek z piernika
5 Std. 30 Min