
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Ciasto
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży pokruszonych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g mąki pszennej plus dodatkowo 2 łyżki w razie potrzeby
- 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 żółtko
- ½ łyżeczki soli
- 125 g rodzynek
- masło do natłuszczenia
Lukier
- 200 g cukru
- 30 g wody mineralnej, niegazowanej
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 369 kcal / 1543.9 kJ
- Eiweiß
- 7.5 g
- Fett
- 7.4 g
- Kohlenhydrate
- 69.7 g
- Ballaststoffe
- 2.5 g
- gesättigte Fettsäuren
- 4.2 g
- Natrium
- 116.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 Std.
Piernik na ciemnym piwie
2 Std. 35 Min
Keks
2 Std. 30 Min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 Std. 15 Min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 Std. 30 Min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Babka drożdżowa Panettone
3 Std.
Szybki piernik
1 Std. 30 Min
Mazurek śliwkowy
1 Std. 45 Min
Wieniec z makiem i morelami
1 Std. 30 Min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 Std. 25 Min
Babka piaskowa "Fix"
1 Std. 30 Min